Zrnková káva Blue Orca Coffee LA STORIA D'ORO
Detailní popis produktu
Káva Sapore D'oro 1kg zrnková Čerstvě Pražená 100% Arabika
Naše směs D'oro je složena z dokonale vybraných zrn 100% arabiky, vybraných z vysokohodnotných arabických zrn:
-
Brazil Forca Cafe Lucas de Oliveira Costa Natural Casa da Crianca, zpracování: přírodní
-
Colombia Supremo 17/18 Fincas Tarso Antioquia, zpracování: mokré
-
Guatemala SHB EP Antigua Los Volcanes, zpracování: mokré
Ideálně vyvážené poměry jednotlivých zrn zajišťují dosažení dokonalého espressa.
Balení 1kg
Zrnková káva Směs,
100% arabika Intenzita chuti: 4/5 Kyselost: 2/5 Stupeň pražení: 3/5 Chuťové tóny: kakaové, ořechové, lesních plodů
La Storia Sapore d'Oro Naše směs Sapore d'Oro byla vytvořena především pro milovníky dokonalého espressa. lze ji dokonale charakterizovat jako:
3xP, což znamená:
Potente - espresso musí být silné.
Perfetto - bez jakýchkoli vad a silně koncentrované.
Profondo - má hloubku chuti a širokou škálu chuťových tónů.
CHUŤOVÉ TÓNY:
Kakao, ořechy, lesní plody.
Vlastnosti kávy:
• Káva pro: tlakový kávovar, překapávaný kávovar, kávovar, French press
• Kávová zrna
• Druh kávy: 100% Arabica
• Intenzita chuti: 4/5
• Kyselost: 2/5
• Míra vyhoření: 3/5
Upravte jemnost mletí podle způsobu vaření
Velmi důležitý je způsob mletí kávy v závislosti na způsobu vaření. Nesprávná volba jemnosti mletí může mít negativní dopad na chuť v šálku. Káva může být příliš
vodnatá, ploché chuti a krátká, nebo těžká, hořká a nevýrazná.
Graf ukazuje, jak vybrat tloušťku mletí od velmi jemného pro tlakové metody až po docela hrubé mletí pro metody přetečení.
Je důležité si uvědomit, že velikost mletí není dána jednou provždy:
- pro každou kávu a metodu se bude mírně lišit
- mění se v čase
- stojí za to experimentovat při hledání optimální chuti pro danou kávu/metodu
BRAZÍLIE Forca Cafe Lucas de Oliveira Costa Přírodní Casa da Crianca
• Země původu: BRAZÍLIE
• Oblast: Carmo de Minas
• Typ: Arabica: Typica, Bourbon
• Způsob sklizně: přírodní
• Nadmořská výška plodin: 1400 - 1700 metrů nad mořem
Kolumbie Supremo 17/18 Fincas Tarso Antioquia
• Země původu: KOLUMBIE
• Oblast: Tarso Antioquia
• Žánr: Maragogype, Caturra, Bourbon, Typica
• Způsob extrakce: mokrá
• Nadmořská výška plodin: 1500 - 1700 metrů nad mořem
Guatemala SHB EP Antigua Los Volcanes
• Země původu: GUATEMALA
• Oblast: Sierra Madre
• Druh: Caturra
• Způsob extrakce: mokrá
• Nadmořská výška plodin: 2000 - 2300 metrů nad mořem
Balení zaručující čerstvost:
Naše obaly jsou nejlepším možným řešením, jak udržet vaši kávu co nejvíce čerstvou. Jsou vybaveny zapínáním na zip a jednocestným ventilkem.
- Ventil zabraňuje pronikání kyslíku dovnitř balení a zároveň umožňuje kávě odplynit čerstvě po upražení.
- Zavírání na "zip" je způsob, díky kterému se nemusíme bát přelévat kávu do sklenic nebo nádob ze strachu, že káva zatuchne.
Kouření OMNIROAST
Právě pražení umožňuje připravit si kávu doma, a to jak v espresso kávovaru (automatický portafiltr), tak v přelivových metodách.
Dokonalý kompromis - díky tomuto způsobu pražení zachováváme ve zrnech jejich přirozený charakter, který odráží vlastnosti daného regionu, botanické odrůdy nebo způsobu zpracování.
Umožní nám vychutnat si šťavnaté espresso i lahodnou francouzskou kávu nebo konvici.
Způsoby přípravy:
La Storia Sapore d'Oro - je 100% kávová zrna Arabica složená ze zrn z Brazílie, Kolumbie a Guatemaly. Zrna této kávy představují nejvyšší kvalitu. Skvěle se bude hodit do automatických kávovarů a po namletí na správnou tloušťku bude fantastická v portafiltru, konvici na kávu nebo French Press
La Storia D'Oro se skvěle hodí pro přípravu espressa a černé kávy, poslouží i jako základ pro lahodné cappuccino nebo latte.
Způsob a stupeň pražení kávy:
Je třeba připomenout, že na výslednou chuť kávy v šálku má vliv mnoho faktorů, které lze obecně rozdělit do 3 skupin: FARMA (podmínky, botanická odrůda, způsob zpracování kávy atd.), PRÁŽNINA (způsob pražení kávy) a PŘÍPRAVA KÁVY doma (způsob a jemnost mletí, množství vody, kvalita vody atd.)
NAŠE KOUŘENÍ:
Na fotografii představujeme 3 základní stupně pražení kávy pro vizualizaci.
Naše kávy jsou středně pražené – to znamená, že zrna v balení budou zcela suchá, lehce matná. To je zapouzdření všech olejů v kávovém zrnu, aby odrážely vlastnosti odrůdy kávy. To je jeden z rozdílů mezi praženými kávami a maretskými kávami, které jsou tmavě pražené, aby skryly mimo jiné vady zrna.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.